Als ik het eens had geweten toen ik nog op de basisschool zat..

Pas na 48 jaar ben ik gaan zoeken naar een verklaring waarom ik me altijd zo anders heb gevoeld en waarom sommige dingen voor mij zo makkelijk zijn en andere zo ontzettend moeilijk.

Wil je een korte samenvatting over mij? Lees dan de onderste regels.
Wil je meer weten, lees dan lekker door 😉

Studeren kan ik wel.
Na de middelbare school heb ik op diverse conservatoria Altviool gestudeerd. Daar heb ik de HBO diploma’s Docerend musicus en Uitvoerend musicus behaald. Maar alleen muziek was niet genoeg. Ik ben een mensen-mens. Ik wilde ook voor de klas en haalde in 2 jaar mijn PABO. (mijn 3e HBO diploma). Dat gaf me de kans om in het regulier basisonderwijs aan de slag te gaan. Wel altijd voor de helft van de week, want de liefde voor muziek zit in het hart. Na de geboorte van onze oudste zoon Bart draaide de wereld 360 graden. Bart was meervoudig gehandicapt en hij leerde ons dat het leven ook anders kan zijn : turbulent maar prachtig!
De overstap naar het speciaal onderwijs was snel gemaakt. Daarna behaalde ik nog diverse certificaten o.a. voor NmG (Nederlands ondersteund met gebaren) en babygebaren. Na een jaar als mentor te hebben gewerkt kwam de vraag of ik ook het vak Muziek kon geven in het Voortgezet Speciaal onderwijs. Superleuk! Later kwam daar nog de opleiding Vakspecialist Drama en de post-HBO Cultuurbegeleider bij en mijn eigen vak: “PODIUM” was geboren. Dit vak heb ik 5 jaar op het VSO gegeven en sinds 3 jaar geef ik ook PODIUM op het SBO. In dit vak kan ik al mijn liefde, creativiteit en pedagogische kwaliteiten inzetten. Op de pagina BLOG kan je meer lezen over “het podiumlokaal.”

Na onze zoon Bart hebben we nog 2 kinderen gekregen die inmiddels beide in de puberleeftijd zijn aangekomen. Het reguliere onderwijs voor onze 2 “gewone” kinderen liep niet lekker. Ook zij hebben altijd een beetje het gevoel om anders te zijn. Het maakte dat ik op zoek ging. Eerst naar mezelf, zodat ik daarna de kinderen kon helpen. Een zoektocht die de verklaring opleverde dat ik ADHD in de gecombineerde vorm heb met HSP en waarschijnlijk ook een vorm van dyslectie, dyscalculie, een vleugje femotype autisme. En dom ben ik ook niet. Dat gaf een verklaring! Tja en je snapt, de appel valt niet ver van de boom.. voor mijn kinderen was er meteen ook meer duidelijkheid.
Mijn motto is altijd geweest: niet D.I.P. maar D.I.M. Dat is niet denken in problemen, maar denken in mogelijkheden.

Ik zie de laatste jaren steeds meer dat het onderwijs tekort schiet. Kinderen met een ander denkpatroon zijn niet dom of een probleem. Ze hebben een andere insteek nodig.

Als ik dat toch eens had geweten toen ik op de basisschool zat!

Daarom werk ik bij Lampje Breininitiatief met
het ontdekken van Talenten.
de Kernvisiemethode.
stevig in je schoenen staan met Rots en Water.
Schatgravers!

Kort gezegd: ik ben open minded, zorgzaam, nieuwsgierig, dol op kennis, specialist in maken van ongewone combinaties en “om een hoekje” denken.